اخذ ایزو : افزایش رقابت‌پذیری و ارتقای جایگاه کسب‌وکار

ثبت شرکت و رتبه بندی حقیقت

ISO ) مخفف عبارت International Organization For Standardization  است که به مفهوم سازمان بین‌المللی برای استاندارسازی است. این سازمان از سال 1947 فعالیت خود را شروع کرده است و در حال حاضر بالغ بر 157 کشور را شامل می‌شود که براساس یک مرکز در هر کشور و یک مرکز اصلی در شهر ژنو سوئیس فعالیت می‌کند که وظیفه آن هماهنگی مراکز مختلف است.

امروزه اخذ ایزو و رعایت آن در تولید و عرضه محصولات و خدمات از اهمیت بالایی برخوردار است که به داد و ستدهای بین‌المللی را تحت تاثیر قرار می‌دهد.

وظیفه سازمان استاندارد چیست؟

سازمان ایزو در سرتاسر کره زمین شعبه دارد و فعالیت می‌کند و وظیفه این سازمان، توسعه استاندارد کردن و فعالیت‌های مرتبط در جهان  است، این هماهنگی سبب تسهیل در داد و ستد در کل جهان می‌شود.

سازمان استاندارد استانداردهای فنی و اختیاری را تهیه و تنظیم می‌کند. این استانداردها شامل تمامی موارد مربوط به تکنولوژی می‌باشد که کمک شایانی به عرضه کالا و خدمات موثرتر، بهداشتی‌تر و ایمن‌تر می‌شود.

رایج‌ترین انواع ایزو

ISO 9001 : استاندار بین‌المللی برای سیستم مدیریت کیفی

OHSAS 18001 : سیستم مدیریت کیفیتی است که سازمان را قادر به کنترل ریسک‌های بهداشتی و ایمنی خود می‌کند و کارآیی سیستم را در این راستا بهبود می‌بخشد.

ISO 14001 : استانداردی بین‌المللی است که تضمین کیفیت محصول و ارائه خدمات را به لحاظ هماهنگی با الزامات زیست محیطی و حفظ آن بیان می‌نمایند.

ISO 22000 : به کارگیری این استاندارد به سازمان‌هایی که در رده‌های مختلف زنجیره غذایی قرار دارند، کمک می‌کند که بتوانند مخاطرات موجود در سیستم خود را شناسایی و ایمنی محصولات غذایی را کنترل نمایند.

IS0 10002 : استانداردی برای طراحی یک سیستم اثربخش و کارآمد برای فرآیند رسیدگی به شکایات مشتری در تمامی سازمان‌ها می‌باشد.

بیشتر بخوانید
همه چیز در رابطه با خرید و فروش برند آماده

Iso / TS 1940 : استانداردی فنی در سیستم مدیریت کیفیت در صنایع خودروسازی می‌باشد.

ISO 27001 : استانداردی برای کنترل امنیت داده و اطلاعات شرکت می‌باشد.

ISO 13485 : استانداردی برای سیستم مدیریت کیفیت در طراحی، توسعه، تولید، مونتاژ و خدمات پس از فروش انواع تجهیزات پزشکی می‌باشد.

مدارک اخذ ایزو

ثبت شرکت و اخذ ایزو

عوامل بسیاری وجود دارند که بعد از ثبت شرکت تا شما اقدام به اخذ ایزو کنید. سازمان‌ها برای حفظ موقعیت بازار ملی و بین‌المللی خود، باید تولید محصول و خدمات خود را در رقابت با سایر رقیب‌های جهانی خود اقدام کند. از این رو به صاحبان کسب‌وکار پیشنهاد می‌شود تا برای افزایش فروش و موفقیت‌های خود اقدام به اخذ ایزوهای مربوطه برای سازمان خود کنند.

از مهم‌ترین عوامل اخذ ایزو می‌توان به تمرکز بر روی مشتریان بیان کرد، زیرا سازمان‌ها متکی بر مشتریان خود هستند. امر مسلم این است که باید تلاش کنید نیازهای مشتریان خود را درک کرده و درخواست‌های آنها را پوشش دهید و حتی در برخی از مواقع از توقعات مشتریان خود پیشی بگیرید.

از مزایای دیگر اخذ ایزو در سازمان می‌توان به درگیرکردن افراد نام برد، زیرا سازمان‌ها متکی به افراد نیز هستند.

در حالت کلی موارد زیر به عنوان مهم‌ترین مزایای اخذ ایزو هستند:

1: استقرار سیستم مدیریت کیفیت سبب بهینه شدن خط تولید، بهره‌ور شدن کیفیت کالاها یا خدمات و به طور کلی کاهش هزینه‌ها و افزایش بهره‌وری تولید می‌شود.

2: بسیاری از مراجع دولتی و خصوصی ملی و بین‌المللی اخذ ایزو مدیریت کیفیت یا سایز ایزوهای را به عنوان شرط ورود یک واحد تولید یا خدماتی در عرصه‌های مختلف می‌دانند.

برای نمونه اداره گمرک فقط کالاهای بهداشتی دارای گواهینامه‌های کیفیت معتبر بین‌المللی را مجاز به ورود کشور می‌کند. اداره محیط زیست به کارخانه‌هایی اجازه فعالیت می‌دهد که از لحاظ مباحث آلایندگی گواهینامه‌های زیست محیطی ISO 14001 را اخذ کرده باشد و یا شرط ورود به بازار تجارت جهانی قطعه سازی خودروها اخذ گواهی‌نامه‌های قطعه‌سازی ISO TS می‌باشد.

بیشتر بخوانید
مالیات بر ارزش افزوده : تفاوت ارزش اصلی کالا و خدمات فروخته شده

3: دوست دار بودن محیط زیست سبب افزایش محبوبیت بین مشتریان و در نهایت منجر به افزایش فروش خواهد شد.

4: افزایش رضایت کارکنان و مشتریان

5: بهبود مستمر در سازمان

ایزو 9001

اخذ ایزو 9001 توسط یک کسب‌وکار سبب افزایش کارآیی کارمندان، کاهش ضایعات شرکت و صرفه‌جویی برای شرکت ثبت شده می‌باشد، بدین معنی که هزینه‌ای که شرکت صرف محصولات بی‌کیفیت خود می‌کند را کاهش دهد و اخذ ایزو 9001 سبب می‌شود تا این ضایعات کاهش پیدا کند.

یکی دیگر از مزایای دریافت ایزو 9001 دستیابی به اعتبار کیفی بین‌المللی است و شما را در زمره شرکت‌های متخب قرار می‌هد.

ایزو 9001

اعتبار ایزوها

گواهینامه‌های ایزو دارای 3 سال اعتبار است که در طی این مدت هر ساله 1 الی 2 بار با توجه به سیاست‌های شرکت گواهی دهند برای انجام ممیزی‌های مراقبتی برگزار می‌شود.

اخذ ایزو و افزایش رقابت‌پذیری کسب‌وکارها

اخذ ایزو در عمل کار پیچیده‌ای نیست و به شما کمک می‌کند که علاوه بر بهبود وجه کسب‌وکارتان، بتوانید در عرصه‌های بین‌المللی هم موفقیت خوبی کسب کنید. دریافت ایزو همچنین سبب می‌شود تا فرآیند کارهای صورت گرفته در کسب‌وکار خود را بازنگری کرده و در نهایت آنها را بهبود ببخشید.

در صورتی که تمایل داشته باشید تا همکاران متخصص ما در ثبت حقیقت شما را به بهترین نحو راهنمایی کنند، می‌توانید با آقای مهندس معماریان با شماره تلفن 09925981632 تماس حاصل نمایید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *